Avem nevoie de tratamente cu calciu pentru unghii!?

De când eram mici, vedeam niște pete mici albe pe unghiile noastre și nu știam ce sunt. 🧐Părinții ne spuneau că este lipsă de calciu.🤔 Dar nici când am crescut mari nu am cercetat dacă acest răspuns este adevărat sau nu. 😏

Potrivit studiilor omului de știință Doug Schoun, unghiile nu conțin calciu decât în cantitate foarte mică, pe straturile de la suprafață, cel mai probabil rămânând de la apă.

Așadar, odată ce unghiile nu conțin calciu, nici nu are nevoie de el. Cum ar putea avea nevoie de ceva ce nu dețin, ceva ce nu există în componența lor!? 🤔

Nu există nici un studiu care să dovedească această afirmație, deci este un mit. Iar pe acest mit dar nu numai acesta, se bazează firmele ce își vând produsele pe bază de… Minciuni! 🤥🧐🤐

Scrisul mare în față „calciu” pe tratamentele de unghii, atrage atenția și păcălește omul care nu se informează. Mulți spun că le recomandă doctorii. Dar calciul din oase nu înseamnă calciu in unghii. În schimb unghiile conțin keratină, la fel ca și părul.

Tratamentele „pe bază de calciu” conțin methylene glycol, ( în jur de 1-2%), un ingredient ce era/este numit incorect – Formaldehida. Acest ingredient din tratamente face ca unghia să devină dură din flexibila, lăsând falsa impresie de întărire. Tratamentele cu methylene glycol se pot aplica doar pe unghii foarte flexibile, nu pe toate tipurile de unghii cu mențiunea „pentru mine a mers!” 🤫

Formaldehida (reală) este însă un gaz ce se găsește și în mod natural în corpul nostru. De asemenea este folosit și în lipiciul din covoare sau materiale de construcții diverse, iar acest gaz nu poate penetra pielea sau unghiile. Se găsește și în unele alimente cum ar fi mere sau ciuperci. Așadar încă găsim această denumire de formaldehida, incorect folosită în produsele pentru unghii.

Petele albe din interiorul plăcii unghiale sunt cauzate de mici leziuni în matrice, sub eponichium, sau sunt cauzate de celulele imature care nu s-au dezvoltat niciodată complet.

Odată ce leziunile sunt reparate, celulele revin la normal. Un grup mare de celule nedezvoltate creează pete albe și moi. În aceste cazuri trebuie să avem grijă și când pilim. Multă lume confundă acest aspect cu leuconichia, care este o boală unde unghia arată albă toată sau pe porțiuni mari. Din fericire este pseudoleuconichia, adică pseudo – fals.

Personal, prefer să cred un om de știință, care își permite să ia doctorii la întrebări când afirmă lucruri necercetate, doar pentru că ei așa au studiat sau au citit prin diverse articole. Deși le suntem recunoscători tuturor medicilor pentru tot ceea ce fac pentru noi, nu întotdeauna au dreptate, de aceea nu pot garanta vreodată viața cuiva. Din medicină de asemenea a pornit și termenul greșit de „cuticulă”.

Să ne informăm corect pentru a elimina miturile! 🤗❤️🙏
Vă pup!

Comentarii

Sună
Harta