De ce să fac un curs, dacă pot învăța de pe Youtube?

Draga mea, vreau sa iti vorbesc cate ceva despre importanta cursurilor, pe care multe incepatoare in acest domeniu nu le dau o prea mare valoare. Stiu ca majoritatea ne apucam de aceasta meserie vazand la altcineva, si parandu-ne atat de usor, ne luam un kit acasa, deschidem youtube si incepem sa lucram.

Vreau sa iti spun ca, aceasta nu este doar o meserie, este o arta! Rabdarea este punctul forte cat si placerea de a practica aceasta arta. Chiar daca ne nastem inzestrati cu inclinari spre arta si multa rabdare, tehnica lucrului corect nu o putem avea mostenire din pacate, ci se invata. In acest domeniu, in afara de rabdare si arta, punem in discutie si sanatatea unghiutelor noastre si a clientelor noastre.

Tutorialele de pe youtube sunt pentru persoanele avansate in domeniu si ne arata trucuri noi, modelute noi, tehnici personale, iar un curs are rolul lui. La curs, trainerul iti va arata continuu unde gresesti, va indreapta greselile si are rabdare cu tine pana intelegi.

Exista tehnici importante de pregatire a unghiei, de aplicare a solutiilor, de pilire, pe care nu ti le explica nimeni si nu te corecteaza nimeni de pe internet unde gresesti. Sunt multe fete care cer pasii prin grupuri pe internet, dar daca stii pasii nu inseamna ca stii sa aplici corect unghiute. Pe langa asta, alegand youtube (sau internetul in general) in loc de cursuri, pretuiesti mai mult banii decat timpul tau; majoritatea gandesc ca nu e nevoie sa „arunce” banii pe cursuri odata ce pot invata singure, si pierd foarte mult timp crezand ca descopera o tehnica destul de corecta singure, in loc sa faca un curs bun, sa detina o baza solida si in urma acesteia sa exerseze corect.

Mana se formeaza in timp, exersand zi de zi, informandu-te corect si fara sa neglijezi teoria pe care multe fete la inceput de drum nu ii dau importanta. Vreau sa iti spun ca in acest domeniu nu este nevoie de un curs, este nevoie de mai multe; avem de invatat continuu, apar tehnici noi, produse noi care ne usureaza munca si trebuie sa invatam sa le folosim.

Noi, trainerii, nu ne oprim niciodata din invatat, tu de ce ai face-o!? Trebuie sa pasesti in aceasta meserie cu dreptul, ca sa ai succes. Nu te multumiti cu putin daca iubesti aceasta arta! Nu te apuca de aceasta meserie doar pentru bani, fara sa iti placa si fara sa ai inclinatie pentru asta, pentru ca nu vei putea sa iti pacalesti clientele!

O sa te bucuri de cliente inainte sa te cunoasca, dar cand or sa isi da seama ca ce le oferi nu este calitate si nici nu vrei sa evoluezi nu te vor mai cauta, in plus o sa iti faca si reclama negativa; iar reclama negativa se raspandeste de 10 ori mai repede decat una pozitiva. Chiar daca iti pui unghiute doar tie, indiferent ca sunt cu gel, acryl sau oja semipermanenta este indicat sa ai un curs, sa ai tehnici corecte, sa nu dezvolti alergii sau alte boli, si unghiutele tale sa arate impecabil.

Majoritatea fetelor care incep cu gandul ca isi vor face doar lor, ajung sa aiba cliente in timp, pentru ca unghiutele personale daca sunt bine lucrate, sunt o carte de vizita. Prietenele si persoanele din jur vor fii primele care vor apela la tine, si asa usor usor vei ajunge sa faci o meserie din asta. Acelasi lucru si pentru fetele care practica aceasta meserie doar in timpul liber pe cunostiinte, avand alt job de baza, toata lumea trebuie sa lucreze si sa se informeze corect.

Asadar, draga mea, alegeti meseria corecta, cu tehnici corecte si sanatoase! Nu neglija cursurile, si alege-ti cursurile cu mare grija! Invata sa faci diferenta si daca intr-adevar cauti calitate, nu cauta cele mai ieftine cursuri de pe piata. „Omul invatat crede ca nu stie nimic; ignorantul crede ca stie totul.”

Comentarii

Sună
Harta