Instructiuni de folosire si pastrare a unghiilor

Ce trebuie sa stim despre unghiile false

Cred ca multe dintre voi v-ati confruntat de diverse probleme legate de unghiute, atat din privinta clientelor, cat si a tehnicienelor. O sa discut din prisma fiecareia.

In primul rand, clientele trebuie sa stie cum sa se comporte cu unghiutele lor ca sa le reziste cat mai bine. Tehnicienele trebuie sa fie bine informate despre tot felul de problemute ce pot aparea in timp, pentru a nu-si informa la randul lor gresit clientele.

Primul lucru pe care as vrea sa il discut, este despre folosirea unghiutelor false ca pe niste unelte. Stim ca unghiutelor false li se da o rezistenta, li se formeaza niste puncte importante pentru a rezista la diverse socuri sau pentru a proteja unghia naturala sa nu se rupa odata cu gelul la lovituri puternice. (depinde foarte mult de lovitura), dar asta nu inseamna ca trebuie sa le testam rezistenta zi de zi, deschizand conserve, cutii de suc, spargand baxuri de suc, apa etc., sau sa racaim oale.

Unghiile nu sunt unelte! Ar trebui sa va ganditi la asta numai cand stati 3 ore sau mai mult pe scaun, si sa le protejati mult mai mult. Unghiutele false s-au inventat pentru a infrumuseta mainile, pentru a ajuta fetele ce nu au o rezistenta a unghiilor naturale sa le aiba lungi si frumoase, si totodata sa le scape si de inesteticul obicei cu rosul.

De asemenea, atunci cand folositi solutii puternice de curatare trebuiesc folosite manusile. Desi foarte multe persoane nu le agreeaza, trebuie sa inteleaga ca se poarta pentru sanatatea mainilor lor in primul rand, apoi unghiutele supuse la diversi compusi chimici risca sa se dezlipeasca, iar matuirea lor e garantata! Luciul unghiutelor este ca un portelan, ce poate fii zgariat desi aveti impresia ca nu ati facut vreo munca prea grea care sa duca la asta, si matuit cu diverse substante chimice cum am precizat mai sus. Toate aceste lucruri trebuiesc stiute atat de cliente cat si de tehnicieni. Tehnicienii au obligatia de a informa corect clientele cu privire la aceste aspecte.

Mitul despre spalatul pe maini

Spalatul pe maini dupa terminarea manichiurii nu este daunatoare; apa folosita in cantitati normale nu dauneaza unghiutelor false, insa folosita excesiv (ore multe intr-un restaurant la spalat vase, pus muraturi, in geeneral activitati ce necesita ore indelungate de folosire a apei), dauneaza unghiutelor si poate cauza desprinderea partiala sau totala a unghiutelor.

Intretinerea unghiilor false trebuie facuta la 2 saptamani, maxim 3, in functie de ritmul de crestere al fiecarei persoane in parte. In cazul in care se depaseste acest termen, indiferent daca gelul, acrylul sau oja semi nu s-a dezlipit, exista riscul de rupere sau dezlipire mult mai mare, deoarece unghiile fiind crescute, punctele de rezistenta s-au deplasat. De asemenea forma unghiilor se modifica, si intretinerea este mult mai dificila, fiind nevoie uneori sa fie date jos si facuta reconstructia.

In cazul in care unghiile false incep sa se dezlipeasca la 2 saptamani din diverse motive, intretinerea nu trebuie intarziata deoarece umezeala ce intra sub gel poate provoca mucegaiuri sau alte micoze.
Crema pe maini sau orice grasime care se poate transfera pe unghii de la atingerea fetei sau trecerea mainilor prin par, pot face ca gelul sa nu prinda pe unghii, de aceea este indicat sa se spele pe maini atat clienta cat si tehnicianul. Unghiile nu trebuiesc atinse in timpul lucrului din acelasi motiv.

Praful este inca un dusman al unghiilor false, deci si acesta trebuie indepartat cu mare grija, atat si scamele.

Ce anume iti distruge unghia

Desi gelul are in compozitia lui agenti chimici, nu acesta distruge unghia naturala, ci pilitul excesiv al patului unghial, smulsul unghiilor cu forta, folosirea frezei electrice pe unghia naturala, indepartarea ojei semipermanente cu acetona si alte rele tratamente aplicate unghiei naturale ce o traumatizeaza. Indepartarea gelului de pe unghia naturala nu trebuie indepartat in totalitate decat daca este neaparata nevoie. Dupa indepartarea completa a gelului, unghia naturala este mai subtire, insa aceasta se regenereaza complet in 90 de zile aproximativ (in functie de durata de crestere a fiecareia). Dupa indepartarea completa a gelului se aplica tratament pentru intarire si fortifiere.

Nasterea poate provoca subtierea unghiilor, utilizarea anumitor medicamente sau stresul din anumite perioade ale vietii pot cauza respingerea gelului pe unghii; de aceea exista anumite persoane carora nu le rezista gelul mai mult de doua saptamani, uneori se poate dezlipi chiar mai devreme, desi tehnica este aceeasi folosita pentru toata lumea, iar produsele la fel pentru toata lumea. De acest lucru insa, ne dam seama daca stim ca lucrarea noastra a fost impecabila si problema se repeta la aceeasi persoana si ca alte cliente nu au avut astfel de probleme.

Clientele trebuie sa isi aleaga cu mare grija tehnicienii, si sa mearga doar la persoane care prezinta incredere si calitate prin munca lor.

Comentarii

Sună
Harta