Intretinerea oja semipermanenta: Acetona vs Pila

Oja semipermanenta este un hibrid intre gel si oja clasica. Multe persoane aleg oja semipermanenta in locul ojei clasice, fiind mult mai rezistenta si avand un timp de uscare mult mai rapid, aceasta uscandu-se doar la lampa.

Oferim calitate doar celor care vor

De-a lungul timpului, tehnicile au evoluat, atat cele de aplicare a ojei semipermanente cat si de intretinere. Descoperindu-se ca anumite tehnici din timpuri nu erau atat de eficiente, chiar facand rau unghiei naturale au fost aduse imbunatatiri, la care din pacate ne confruntam cu o mare problema: acceptarea noilor proceduri de catre cliente invatate de foarte mult timp cu stilul vechi de aplicare si intretinere. Sunt multe persoane care nu accepta schimbari de nici un fel in viata lor, care nu vor sa auda de sfaturi sau tehnici noi, fiind convinse ca ceea ce au intalnit pana acum in saloane a fost corect. Noi ne concentram atentia insa, spre persoanele deschise la nou, persoane ce cauta calitate si carora le pasa mai mult de sanatatea lor decat de vechile conceptii.

Despre importanta bazei si aplicarea corecta a ei

Noile tehnici au o logica, nu sunt doar vorbe, ci sunt testate si demonstrate. Dupa cum stim, pentru aplicarea ojei semipermanente se aplica inainte o baza. Mai nou, au aparut pe piata pentru a ne usura munca, ojele 3 in 1 sau One step, ce contin si Baza si Finish. Ar fii ideale pentru noi tehnicienii… dar mai degraba in teorie. In practica, lucrurile stau diferit. Baza joaca un rol foarte important de acoperire a imperfectiunilor unghiilor naturale si intarire a acestora, si nu se aplica oricum, ci cu o tehnica anume.

Ca sa realizati cat mai corect aceasta tehnica trebuie sa urmati un curs de specialitate in care invatati trucuri importante de realizare a unei manichiuri perfecte. Desi la prima vedere ati spune ca nu aveti nevoie de un curs pentru asa ceva, pentru ca este cat se poate de simplu, de fapt este putin mai complicat decat ganditi. (vedeti blog – „De ce să fac un curs, dacă pot învăța de pe Youtube?„)

Acetona sau pila!?

Oja clasica se poate indeparta cu diverse solutii aparute pe piata, ce contin pe langa acetona si substante care intaresc unghia si dilueaza acetona, facand-o mai putin agresiva pentru unghii.

Intretinerea oja semipermanenta: acetona vs pila

Oja semipermanenta insa, se indeparteaza doar cu acetona pura 100%, gasita pe piata si sub alte denumiri. Unghiile tinute in acetona pura pot avea parte de reactii alergice – eczeme – chiar daca acestea au fost invelite in discuri cu staniol in prealabil. Unghiile naturale se deshidrateaza foarte tare si se distrug. In plus, cand sunt indepartate cu spatula, se indeparteaza cu straturi din unghia naturala.

Acetona contine si methyl methacrylate, un ingredient ce poate cauza probleme respiratorii, precum si iritatii la nivelul ochilor sau al pielii. Acest ingredient este interzis de FDA (Administratia pentru siguranta alimentelor si a medicamentelor), insa el se regaseste pe piata in produsele pentru saloanele de infrumusetare.

De ce alegem pila in defavoarea acetonei? Prima idee ce ne vine in minte este: pila = unghie distrusa; nu este deloc asa, daca persoana ce face intretinerea este una calificata si corect informata. Tineti cont de faptul ca mai sus, am specificat de o baza, aplicata intr-un anume fel. Aceasta baza este foarte importanta si la intretinere. Din pila se indeparteaza culoarea si o parte din baza anterioara, fara a ajunge la unghia naturala . Unghia naturala o vom matui ca la o aplicare normala, si in acest fel unghia ramane sanatoasa, fara sa fie deshidratata si traumatizata.

Testati si va veti convinge! Cautati tehnicianul potrivit, iar voi, dragi tehnicieni, alegeti cursurile potrivite!

Comentarii

Sună
Harta