Pasiune… sau nu!?

De multe ori vad persoane ce intra intr-un domeniu mai mult sau mai putin siguri pe ei de ceea ce vor. Se simt atrasi de acel ceva, dar nu isi dau seama daca este ceea ce vor cu adevărat. Daca ii intreb de ce si-au ales sa faca ceea ce fac, sau de ce vor sa aleaga domeniul respectiv, raspunsul este „din pasiune”. 

De asemenea, esti indecisa si spui „am mai multe pasiuni, imi place si partea de make-up, si hairstyle, si nail art.. nu stiu ce sa aleg. 

Hai sa vedem insa ce inseamna mai exact aceasta pasiune, cum se defineste ea, si cum te pot ajuta sa iti dai seama daca ceea ce vrei tu sa faci este sau nu o pasiune! 

Când spui „pasiune”, nu este doar o activitate in care te implici, ci este mult mai mult de atât. De fapt, nu ai mai multe pasiuni ci mai multe interese in care te implici mai mult sau mai putin. 

Nivelul de implicare l-as putea imparti in trei:

  1. Interes superficial – este atunci când iti place activitatea in care esti implicat. 
  2. Interes profound – este atunci când alegi sa investesti mai mult timp in activitatea aleasa, decât in restul activitatilor. 
  3. Pasiunea – este atunci când ai atins un nivel de performanta si de excelenta. Este acea activitate in care ai ales sa dai totul. 

Este important insa, ca orice interes pe care il ai, il poti transforma in pasiune daca investesti tot ce ai mai bun. Insa daca alegi totul si nimic cu adevarat, nu vei cunoaste sentimentul de implinire intens, ca rezultat al acestui proces. 

Care este scopul pasiunii!? Este sa produci lucruri valoroase, de calitate, experiente de calitate pentru ca in final sa ai o satisfactie proprie. 

Pasiunea se construieste in timp, prin felul in care te implici, dupa cum am descris mai sus, ci nu cu creionul pe hârtie. Nu este un plan pe care il faci din timp. Pasiunea se descopera in timp, incercand, explorand, trecand prin cat mai multe experiente. Dupa ce ai incercat in jur de 20 de activitati diferite, atunci te vei afla in pozitia de a alege acel ceva care sa merite. 

Acest proces de cautare nu are un timp anume, dar nici nu il poti descoperi peste noapte, ci poate fi de 5 luni, 1 an, 2 ani etc. Dupa procesul de cautare, treci in stadiul de excelenta, ce poate dura si toata viata. 

In concluzie, incearca sa inlocuiesti cuvantul „pasiune” din vocabularul tau daca nu ai adus o anumita activitate la cotele cele mai Inalte.

Extras din cartea Drumul antreprenorului catre succes – Isabela Sîia

Comentarii

Sună
Harta